Noosfera

ITOL SoL & HR Enterprise = NOOSFERA

De ce?

 • Pentru că suntem, fie că vrem sau nu, pe aceeași lungime de undă. Toți. Și asta e genial!
 • Pentru ca voi să ne găsiți mai ușor ori de câte ori aveți nevoie;
 • Dacă ești Game-Changer, vei dori să întâlnești oameni asemeni ție.

Cum?

Cele două arii educaționale (Developmental Mentoring și școala de Human Resources) și-au găsit liantul, valorile comune și publicul dedicat.

Până către finalul anului, informațiile de pe cele două site-uri (itol.ro și hrenterprise.ro) se vor regăsi în același loc (stay tuned, so you’ll find out first!)

Ce?

De opt ani, mă știți ca “Roxana, de la ITOL, Ambasador HR”… dacă veți fi voind să mă angajați 🙂 : am fondat două școli, am agățat România pe câteva hărți pe care merita să se regăsească (CIPD, EMCC, ITOL, SoL, EODF, CMI), sunt omul proiectelor nerezonabile, mă las ușor fascinată de oameni, sunt dependentă de echipă.

Doar că nu-s deloc angajabilă: perfect “anormală”, o combinație aproape imposibilă de Game-Changer cu Polisher și spirit antreprenorial, fără astâmpăr, diminețile mă trezesc gânduri de improvement, sunt veșnic nemulțumită de ce văd în jur și nu-mi găsesc liniștea decât în fluxul generat de schimbare (revin la subiect, într-un articol viitor). Credeți-mă pe cuvânt, nu-i ușor de lucrat cu mine.

ITOL SoL și HR Enterprise devin azi, Noosfera!

Ce a însemnat ITOL SoL?

 • Prima mea confirmare internațională, apoi un joc cu mărgele de sticlă pe care mi l-am dorit, my first dream come true from a series;
 • locul în care am învățat să fac comunități de învățare cu oameni care se găseau în concurență, în care am descoperit forța inteligenței colective, mentoratul de dezvoltare;
 • prima certificare de Learning &Development în România, pentru traineri și Training Manageri care se iau în serios;
 • aici am experimentat think tank, Do-Tank, aici au luat naștere comunitățile de învățare și L&D Summit (un eveniment “cu miez și fără fițe”);
 • multe idei au fost lansate de noi, apoi preluate și de alții, care ne-au confirmat astfel că erau atât de bune, încât meritau să aibă propria lor viață;
 • aici s-a născut o echipă minunată (my Dream Team)!

HR Enterprise a apărut pentru a asigura continuitatea unui proiect început acum treisprezece ani (CIPD Chartered Institute of Personnel and Development), pentru că înțeleg perfect misiunea funcțiunii de HR, pentru că îi înțeleg ușor și îi prețuiesc pe colegii din HR, cu talentul, cu perseverența, cu dăruirea, cu ego-ul (câteodată), alteori cu modestia, și reziliența, și grija lor față de oameni.

 • Este locul nostru de experiment educațional (our learning playground) pentru un Polisher care ține mult la standard, cultivă cu obstinație autonomia învățarii și networkingul profesional de cea mai bună calitate.
 • Aici am descoperit business intelligence, ideea de impact în business și de trasabilitate a inițiativelor și a proiectelor de Human Resources Development.

Foto: Stephanie Gilmore (courtesy: Morgan Maasen)

În acești ani am învățat să vânez valurile, să fac surfing în tunel, dar și să simt momentul când valul se rupe; să urmăresc cu privirea direcția de deplasare, să stau la baza valului, pe spumă sau să-l tai, ca acum

Noosfera este învelișul de gânduri al planetei: când omenirea gândește conștient, suntem cu toții pe aceeași frecvență! “Angajăm” liderii de business si de HR in Comunități de practică și învățare (Do-Tank), pentru stimularea învățării sociale și a inteligenței colective, pentru ca acest înveliș să genereze schimbare, impact și sustenabilitate.

Am strâns laolaltă doar elementele pe care ni le-ați semnalat că sunt valoroase pentru voi, din care am creat două axe majore (Togetherness & Impact):

 • Îi căutăm și descoperim pe cei care au profilul de Game-Changer și pe toți ai lor, care contribuie la schimbarea jocului, care își doresc mai mult impact și pregătesc conștient moștenirea pe care vor s-o lase generației următoare.
 • Le cultivăm dorința de autonomie și îi ajutăm să-și croiască drumul.
 • Proiectul Next Generation și evenimentele Talent Planet, alături de certificările internaționale (Human Resources, Organizational Design&Development), Game-Changer Index și mentoratul au fost cele preferate de voi din noianul de propuneri din acești ani, spre a vă ajuta să deveniți autonomi (în gândire, în alegere, în carieră) și să vă clădiți un destin profesional puternic.

Când creierul uman este angajat în activități mentale, el generează unde beta, cu amplitudine relativ scăzută, dar care sunt dintre cele mai rapide: totalitatea conversațiilor de pe planetă, a dezbaterilor, a discursurilor, prelegerilor, a… gândurilor noastre. Asta-i noosfera

Recapitulare: cea mai tare școală de Human Resources! mentorat, Game-Changers…     păstrăm spiritul ITOL SoL & HR Enterprise… devenim, pentru voi și prin voi…         Noosferatogetherness & impact.

Vă invităm să ne fiți aproape,  într-un efort de inteligență colectivă (together!), de a crește Noosfera,  de a crea impact  în viețile noastre și a planetei!

a voastră,

Roxana (de la Noosfera)                                                                          Biarritz, 15 august, 2017

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer